Veilig rijden in de auto,
ook met een aanhanger

Haal je rijbewijs of volg een opfriscursus

Autorijschool Daniël geeft je de mogelijkheid om de theorie en praktijk van je rijbewijs B te halen. Daarnaast verzorgen we praktijkcursussen B+E (rijden met aanhanger) en opfriscursussen. Heb je al een tijdje niet gereden en durf je nu niet meer zo goed? Dan is een opfriscursus iets voor jou. Op deze pagina vertellen we je graag meer over de mogelijkheden. 
 

Rijbewijs B: de praktijk

Hoe stel je de autostoel goed in en hoe werken de lichten? Wanneer moet je voorrang verlenen en wat is er anders aan rijden in de regen? Je leert het allemaal in de praktijkcursus voor het autorijbewijs.

Als je nog nooit in een auto hebt gereden, is er ontzettend veel waar je opeens op moet letten. En dan nog allemaal tegelijk ook. Wij snappen dat het even duurt voor je dit onder de knie hebt. Onze instructeurs zijn geduldig en begripvol en leren je in jouw tempo alles wat je moet weten. Pas als jij er klaar voor bent, gaan we naar de volgende stap. We zullen je ook geen examen laten doen als we denken dat dit te vroeg is. Zo weet je zeker dat je zelfverzekerd achter het stuur zit, als je eenmaal alleen mag rijden.

Theorie snel onder de knie

Ook de theorie voor je autorijbewijs leer je via Autorijschool Daniël het snelst. Het theorie-examen zelf wordt afgenomen bij het CBR en bestaat uit 3 onderdelen:

  • gevaarherkenning
  • verkeersregels
  • verkeersinzicht

Een theoriecertificaat van het CBR is 1,5 jaar geldig.

Tarieven theorie rijbewijs B
I-theorie, complete digitale cursus     € 50,00
 

In 10 dagen je rijbewijs?

Autorijschool Daniël biedt naast de reguliere lesmogelijkheid ook de optie om een spoedcursus te volgen. Je volgt dan 10 dagen zeer intensief rijles, in een simulator op de weg en. De spoedcursus is niet voor iedereen geschikt en is onder meer afhankelijk van je aanleg en ervaring in het verkeer. Weten of jij hiervoor in aanmerking komt? Bel ons direct: 0113 - 644 364.
 

Na ziekte weer op weg

Ben je chronisch ziek geweest en heb je daardoor lange tijd niet in een auto gereden? Dan kan het extra spannend zijn om je weer in het verkeer te begeven. Voor wat extra zelfvertrouwen volg je bij Autorijschool Daniël een korte opfriscursus. Zo zit je weer lekker achter het stuur.
 

Veilig rijden met een aanhanger: rijbewijs B+E

Tot een aantal jaar geleden mocht je met een rijbewijs B ook met een aanhanger, trailer of caravan rijden. Het rijbewijs B+E was toen in feite een cadeautje. Omdat het toch heel anders rijdt met een aanhanger is het afzonderlijke rijbewijs B+E inmiddels verplicht. Gelukkig kun je dat al in één dag halen, inclusief examen:

  • Dagcursus B+E:     € 587,00

Liever losse lessen? Betaal per uur en bepaal in overleg met je instructeur wanneer je examen gaat doen. In principe is er geen wachttijd voor losse lessen. De tarieven zijn als volgt:

  • Praktijkles per uur:  € 50,00
  • Praktijkexamen:     € 287,00